By Christa Pals

‘MPC/PET workshop

Vanochtend heeft @Rosemanlabs een zeer interessante workshop gegeven over PET (Privacy Enhancing Technologies) en MPC (Multi Party Computation) aan een aantal farmaceutische bedrijven behorende tot het Farminformcollectief en enkele medewerkers van @Farminform.

Het was goed om de verschillende PET’s, met elk hun eigen pro’s en con’s, gepresenteerd te krijgen. Dit gaf een overzichtelijk beeld van de recente ontwikkelingen op gebied van privacy technieken en gaf helderheid in welke PET technieken geschikt zijn voor welk type toepassing. 

Vervolgens stond een deepdive op de planning voor de PET techniek MPC. Vragen die beantwoord werden zijn o.a.: Hoe werkt de techniek, wat zijn relevante vraagstukken voor MPC en welke toepassingen zijn er in de praktijk. Ook voor zorginstellingen, brancheorganisaties en de farmaceutische industrie zijn er legio voorbeelden te bedenken waar de MPC-technologie kan helpen om op een veilige manier data bij elkaar te brengen om zorgvragen te beantwoorden.

Een zeer interessante en interactieve sessie waarin een diversiteit van vragen beantwoord zijn en er weer stof is tot nadenken. 

@Freya_de_Mink, bedankt voor de inhoudelijk sterke workshop. 

Gerelateerd